KÓBORLÓ EBEK!

Feltöltve: 2022-02-04

Az elmúlt napokban ismét több bejelentés érkezett, miszerint a Vasútállomáson és utcáinkon kóborló eb(ek) veszélyeztetik a lakosok testi épségét, károkat okoznak alsómocsoládi portákon, valamint autók, gyalogosok után futnak, hátulról támadva ugatják őket, veszélyes helyzeteket előidézve.
 
Ez úton kérjük a  kutyák tulajdonosait, hogy gondoskodjanak a kóborló ebek bezárásáról!
 
A békés együttélés érdekében a jövőben is kérjük a lakosoktól a 10/2016 (XII.19.) a közösségi együttélés szabályairól és megszegésüknek jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet V. fejezetének Állatok tartásával kapcsolatos magatartások 19.§. e)-i). terjedő bekezdés betartását! A rendelet az adott magatartás tekintetében intézkedést - gyepmesteri elszállítás, aminek díja 70.000 Ft/eb - és 50.000 Ft-os közigazgatási bírság kiszabását rendeli el!
 
Amennyiben Önök a felhívás ellenére is kóborló ebekkel találkoznak, fényképezzék le és néhány soros tényszerű leírással - hol történt ez eset, melyik nap, melyik órájában stb. - küldjék el a Komlói Rendőrkapitányság e-mail címére a komlork@baranya.police.hu-ra, ekkor a rendőrök haladéktalanul megkezdik az intézkedést!
 

Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/n%c3%a9met-dog-portr%c3%a9-fej-2973438/Legfrissebb híreink