Tájséták a Hét Patak Gyöngye Natúrparkban - beszámoló

Feltöltve: 2022-11-02

A táj nemzetközi napját az Európai Táj Egyezmény megvalósításának jegyében kezdeményezte az Európa Tanács 2017-ben. Időpontja minden év október 20., a tájegyezmény aláírásra történő megnyitásának évfordulója. A hazai natúrparkok már abban az évben elindították „Tájnapi tájséták natúrparkjainkban” című rendezvénysorozatukat, és hirdetnek meg azóta is minden évben változatos terepi programokat az évszaknak is köszönhetően varázslatos színekben pompázó natúrparki tájak megismerésére.
 
A magyarországi natúrparkok az idén is tájséták szervezésével csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. A túrákat nem csak ezen a napon, hanem az október 20-i dátumot megelőző és az azt követő napokban is meg lehetett valósítani.
 
A Hét Patak Gyöngye Natúrpark természeti kincseinek megismertetése érdekében Egyesületünk is meghirdette akcióterületén a tájséták szervezésének lehetőségét.
 
Október 27-én, csütörtökön kettő helyszínen, Alsómocsoládon és Kisvaszaron indultak útnak lelkes tájsétálók, hogy megismerjék az alsómocsoládi Nagy kócsag tanösvényen haladva a tavak és tópartok növény- és állatvilágát, valamint a Kisvaszart körbeölelő erdőségek rejtett kincseit.
 
Köszönjük a részvételt kicsiknek és nagyoknak!
 
Köszönjük szépen Ferencz Diána kertész közreműködését!
 
 
A rendezvények az Agrárminisztérium támogatásával valósultak meg.
 
 
Fotók a rendezvényekről:
Alsómocsolád
2022. október 27.
 
 
 
 
 
 
Kisvaszar
2022. október 27.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Legfrissebb híreink