Beszámoló - Alsómocsoládi nyári egyszülős tábor 2023.

Feltöltve: 2023-06-30

Nyári egyszülős táborunkat 2023. június 19-24. között Alsómocsoládon biztosítottuk 15 fő részére kikapcsolódási és pihenési lehetőségekkel. Már hagyománynak számít a családok körében, hogy Alsómocsoládra szervezzük a programokat, ahol a természeti adottságok is egyedülállónak számítanak az országban. Ezért is választjuk minden évben Alsómocsoládot, ahol teljes komforttal ellátott szobákkal és különleges programokkal várjuk a táborozókat.
Alsómocsolád egy XXI. századi, élhető, barátságos, értékeit őrző és megújító, a helyi gazdaságból gyarapodó, lakói számában növekvő, innovatív kistelepülés. Folyamatosan megújul és nyitottá teszi természeti kincseit ország-világ számára.
A  Budapestről induló gyerekeket 2 mentor kísérte le, de volt olyan is, aki Dombóváron csatlakozott a csapathoz, ahonnan bérelt busz vitte a táborozókat Alsómocsoládra.
A helyi kollégák úgy szervezték a programokat, hogy minden napra jusson kirándulás, játék és kikapcsolódás is. Volt csillagász program, ahol egy szakember végig vezette a csoportot a Naprendszer tanösvényen, melyhez érdekes, izgalmas történeteket is mesélt. A táborozók egy másik izgalmas túraútvonalat is végig jártak, a mókus tanösvényt. Ez az útvonal egy erdei kalandtúra volt, amely során számos látnivalóval találkoztak.
Volt mindennap játszótéri kikapcsolódás is, de a legnagyobb érdeklődést a planetáriumi vetítés jelentette, mely szintén a csillagász szakember vezetésével történt. Akinek volt kedve hozzá, az folytathatta a csillagászati túrát egy éjszakai égbolt megtekintésével. A csillagászati távcsőbe mindenki bele tudott nézni, miközben a csillagász mesélt az égbolt rejtelmeiről.
A táborozók megnézték az alsómocsoládi tavat, amelyben számtalan madárfaj él. A túlparton lévő filagórián pihente ki magát a csapat, de kipróbálhatták a gyógynövény taposó ösvényt is a hivatásos kertész segítségével.
Nagy élvezettel vettek részt a gyerekek hajókázáson is, egyik este pedig tábortűz mellett mesélték élményeiket egymásnak.
A táborozóknak lehetőségük volt még lovagolni, de volt közös sütikészítés és vetélkedő is. A táborban szakemberek, pedagógusok foglalkoztak mindennap a tábor résztvevőivel és olyan programokat, foglalkozásokat szerveztek, amelyek minden gyerek érdeklődését kielégítették.
Ezeknek a gyerekeknek sokszor csak álom marad egy nyaralás vagy táborozás. Ezért is volt fontos az Egyszülős Központ számára, hogy az iskolaszünetben is biztonságban, felszabadultan érezzék magukat és az átélt élményekből tudjanak meríteni a tanév többi napján. A nyári tábor a szülők számára is nagy segítség volt, mert nem kellett rendkívüli szabadságot kivenniük gyermekük felügyeletéhez.
 
Táborképek:
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 


Legfrissebb híreink