OKTÓBER AZ IDŐSEK HÓNAPJA

Feltöltve: 2023-10-05

Október az a hónap, mely alkalmat teremt arra, hogy időseink még inkább a figyelmünk középpontjába kerüljenek, hogy elismerjük és köszönetet mondjunk mindazért, amit értünk tettek, tesznek!
 
Hiszem, hogy az idősek, akik hozzájárulnak a múltunk megőrzéséhez és a jövő generációinak neveléséhez, a társadalom nagyon fontos részét képezik, különösen az olyan kisközösségekben, mint Alsómocsolád faluközössége!
 
Az idősek olyan élettapasztalatokat hordoznak, amelyek segítségével a múlt történésein keresztül a jelenünket is jobban megérthetjük, szebbé tehetjük. Az idősekből áradó bölcsesség, a  történeteik ereje inspiráló és tanulságos lehet számunkra, segít a világ jobb megértésén túl a helyes döntések meghozatalában, a problémák megoldásában is.
 
Szeretném kifejezni a tiszteletemet minden idős ember iránt, akik a családjaink, közösségeink, falunk építőkövei a múltban, a jelenben és bízom benne, hogy a távoli jövőben is!
 
Köszönöm az önzetlen hozzájárulásukat életünkhöz és azt a sok szeretetet, amit másokkal megosztanak, a családi és közösségi kapcsolatok megteremtésében, fenntartásában, az értékek átörökítésében, a mindennapok színesebbé tételében vállalt szerepüket!  
 
Legyenek büszkék erre a szerepre, az értékeikre és életük történetére! Segítsenek minket abban, hogy jó utat kövessünk, hogy a mi idős napjainkban az ifjabb generációk avval a tisztelettel és megbecsüléssel vehessenek minket körbe, amellyel mi is igyekszünk az Önök mindennapjaiban jelen lenni!
 
Dicső László polgármester
 
 
 
 
Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/kez%C3%A9t-r%C3%A9gi-%C3%B6reg-kor-id%C5%91s-sebezhet%C5%91-2906458/


Legfrissebb híreink