Ingyenes lakossági LED-csere program

Feltöltve: 2023-11-08

Alsómocsolád Község Önkormányzata szerződést kötött a CYEB energiagazdálkodási szakértő céggel, melynek köszönhetően LED-csere programot hirdet a lakosság számára, amelynek keretében a program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra.
 
Csökkentsük együtt az energiafelhasználást, kíméljük a környezetünket!
 
A LED fényforrások előnyei:
  • Jelentős energia-megtakarítás a hagyományos izzókhoz képest, jelentős csökkenés a villanyszámlában.
  • Hosszú, akár 10 éves élettartam. Míg egy “klasszikus” izzó élettartama körülbelül 1.000 óra, addig egy LED – minőségétől függően – ennek sokszorosát, akár 5.000-15.000 órányi folyamatos használatot is bír.
  • Egyenletes fény, jó fényhasznosítás.
  • A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb környezeti terhelés.
  • Ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED-nek akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég egy izzószálas égőhöz képest.
 
A CYEB LED-csere programjának keretében ingyenes LED igényelhető. A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED- a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek és ott minimum 2 évig használatban legyenek.
 
A jelentkezéshez szükség lesz
▪️ a regisztrálandó háztartás villanyszámlájára,
▪️ továbbá a szerződéskötéshez a szerződő fél (villanyszámla előfizető) személyigazolványára és lakcímkártyájára.
 
A jelentkezés a www.ledcsere.hu oldalon, online történik, 2023. november 15. és december 15. között. A beérkezett jelentkezéseket a CYEB értékeli és 2024. év elején jutnak majd el a LED-ek Alsómocsoládra, ahol személyesen a Faluházban, átvételi elismervény aláírásával lehet majd azokat átvenni.
 
Az online regisztráció során meg kell majd adni az egyes helyiségekre az ott jelenleg használt égők adatait (hány wattos, mekkora a foglalat és naponta hány órát használják), illetve fel kell tölteni egy villanyszámlát és azon személy személyigazolványának, illetve lakcímkártyájának fotóját, akinek a nevére a villanyszámla szól.
 
Kérjük, akinek segítségre van szüksége a regisztrációhoz, jelezze ezt Zagyva Gabriellának a +36-70/775-8418-as telefonszámon, vagy a zagyva.gabriella@alsomocsolad.hu e-mail címen.
 
A Hulladékcsökkentési Hét keretében – 2023. november 20-24-ig a Faluházban is lehetőség lesz a regisztrációra, ehhez az szükséges, hogy a Hírlevélhez mellékelt regisztrációs lapot kitöltve, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, valamint egy villanyszámlával fáradjanak be hozzánk.
 
Alsómocsolád esetében a regisztrációra kizárólag 2023. november 15. és december 15. között van lehetőség!


Legfrissebb híreink