You are here: Home » 2018 » május

Monthly Archives: május 2018

Lépés-Váltás az Észak Hegyháton

Elindult a Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben című, Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekt, melynek célja olyan szolgáltatások kifejlesztése és nyújtása, amik az érintett településeken (Alsómocsolád, Bikal, Kisvaszar, Mágocs, Mekényes, Nagyhajmás) élők életminőségét javítják. A boldogulás legalapvetőbb területei: egészség, értelmes és gyümölcsöző munka, tartalmas kikapcsolódás, tanulási lehetőség, internethez való hozzáférés és ez által a könnyebb ügyintézés lehetősége, a helyi gazdaságban hasznos ... Read More »

Helyi vállalkozók kerestetnek

július 07-én, szombaton újra teret engedünk tevékeny és leleményes lakosainknak arra, hogy saját ötleteikkel, munkájuk befektetésével izgalmassá és változatossá tegyék a fesztiváli forgatagot! június 15., péntek 1200 -ig várjuk mindazok jelentkezését, akik egyéni vállalkozóként, őstermelőként, vagy az Őszi Fény Idősek Otthonán keresztül szívesen árulnák portékájukat a „Vásár-téren”. Read More »

Kifizetési nap

Felhívjuk minden érintett figyelmét arra, hogy az önkormányzati munkabérek és szociális támogatások kifizetésére 2018. június 05-én, kedden délelőtt 8.00 – 12.00 között, valamint 2018. június 06-án, szerdán 8.00 és 16.00 között kerül sor a Faluházban Szabó Erika pénztárosnál. Read More »

Térségi Gyermeknap

Idei évben, a hagyományoktól eltérően, új hagyomány megteremtése céljából, nem településenként, hanem egy napon, térségi szinten ünnepeljük a gyermekeket!  Térségi Gyermeknapunk 2018. május 27-én, vasárnap kerül megrendezésre Mágocson.  Az ifjúsági korosztály tagjait 1400 -tól várják a szervezők a város központjába, ahol a CBA parkolóban légvár, édességek, valamint kézművesek várják az érdeklődőket; a Helytörténeti Gyűjteményben ki lehet próbálni a rajzfilmkészítés mesterségét, ... Read More »

Rendezők kerestetnek

Amennyiben Ön szívesen vállalna településünk Falunapján rendezői munkát (helyszíni koordináció, őrző-védő szolgálat stb.), kérjük, jelentkezzen a Faluházban 2018. június 15-én, pénteken 1200 –ig! Read More »

Alsómocsoládért Érdemérem

Településünk Falunapján 2018. július 07-én, szombaton immáron hagyományosan átadásra kerül a település fejlődéséért, közéletéért végzett munka elismeréseként adományozott Alsómocsoládért Érdemérem! Most is, mint minden évben, felkérjük településünk lakóit és civil szervezeteit, hogy 2018. május 31-e, csütörtök 1600 -ig tegyék meg javaslataikat a díjazottak személyére a Faluházban Balogh Anikónál! Read More »

Kincses Virágos Alsómocsoládért 2018

Az Alapítvány Alsómocsoládért és az Alsómocsoládi Sport Egyesület 2018-ban is meghirdeti a települési virágosítási és környezetszépítési versenyt. A verseny célja: a környezet gondozottságának, ápoltságának harmonikus, településképbe illő, természeti adottságokhoz alkalmazkodó kialakítása; nyilvánosságot és elismerést adni azon alsómocsoládi polgároknak, civil közösségeknek és vállalkozásoknak, akik közérdekű munkával szebbé, virágosabbá teszik közvetlen környezetüket. A virágosítási és környezetszépítési verseny kategóriái: Legvirágosabb ház Legvirágosabb intézmény ... Read More »

Álláshírdetés

ALSÓMOCSOLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7345 Alsómocsolád, Rákóczi Utca 21 Álláshírdetés lépés-váltás az észak hegyháti mikrotérségben Alsómocsolád Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be  az EFOP-1.5.3-16-2017 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek című felhívásra. A pályázat keretein belül kerül megvalósításra a  “Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben” program. „Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben” program jövőképe az élhető és fejlődő Észak- Hegyhát, mely ... Read More »