You are here: Home » 2018 » augusztus

Monthly Archives: augusztus 2018

Kedvezményes turisztikai szolgáltatások

A turisztikai szolgáltatások nyújtásáért felelős Alsómocsoládi Községfejlesztő és Szolgáltató Közhasznú NKft. a Bikali Élménybirtokkal és a Pécsi Állatkerttel való együttműködés eredményeként lehetősége nyílik az alsómocsoládi lakosoknak kedvezményes belépőjegyek igénylésére az alábbiak szerint: Bikali Élménybirtok 1 órás belépője 400,- Ft/fő, egész napos kedvezményes belépő gyermek részére (16 éves korig) 1.000,- Ft/fő, felnőtt részére 1.800,- Ft/fő. Pécsi Állatkert egyéni és kombinált belépőjegy ... Read More »

Új híradások Alsómocsoládról

Településünk rendezvényeiről a Pannon Tv munkatársai több alkalommal készítettek híradásokat, melyek az alábbi linkeken tekinthetők meg. Falunap/Értéknap: https://www.youtube.com/watch?v=bNpvuxxrxAs&t=76s Mikrotérségi Gyermektábor: https://www.youtube.com/watch?v=WBh4LWzWHp0 Csillagászati tábor: https://www.facebook.com/pannon.televizio/videos/1577764302327671/ Read More »

Születésnapi köszöntő

Szeretettel köszöntjük Idős Otthonunk egyik kedves ellátottját, Raffai Nándorné Kati nénit, aki 2018. július 30-án töltötte be 90. életévét. További jó egészséget és örömet kívánunk neki! Bízunk Benne, hogy még sokáig közöttünk lesz!  Isten éltesse e kerek szülinap alkalmából! Pitzné Keller Anita intézményvezető Read More »

Ösztöndíj felhívás

Az Alapítvány Alsómocsoládért felhívja minden közép- és felsőoktatásban nappalin tanuló lakos figyelmét arra, hogy a 2018/2019-es tanév első félévében részükre folyósított ösztöndíjak megállapításához a 2017/2018-as tanév második féléves eredményeit hitelesen bizonyító másolatra lesz szükség, melyet a Teleházban Balogh Anikóhoz vagy Mészáros-Taller Mariettához kell eljuttatni. Az Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, nem változtat az igénylés eddigi feltételein, tehát továbbra is részesül ösztöndíjban ... Read More »

Magyar siker a világbajnokságon

augusztus 1-jétől 4-ig került megrendezésre a EuroThrowers éves nagy találkozója a csehországi Rýmařovban. A világbajnokságon 161 fő indult, hazánkat 6 versenyző képviselte: Orsós Tamás, Orsós Gábor, Rózsavölgyi Attila, Magyari Oszkár, Mészáros Attila és az évek óta Magyarországon élő és magyar színekben versenyző, de orosz származású Igor Gorbunov. Mindannyian jól teljesítettek, de közülük is kiemelkedik Tamás, Gábor és Igor. Tamás kétszer ... Read More »

Ingyenes hallásszűrés

Ez úton invitáljuk meg Alsómocsolád község lakóit az „Őszi Fény” Idősek Otthonában megszervezésre kerülő ingyenes hallásvizsgálatra. Időpont: 2018. augusztus 31. Jelentkezni, érdeklődni a +36-72/560-109-es telefonszámon lehet. Mindenkit arra bíztatunk, használja ki ezt a lehetőséget, jöjjön el a szűrővizsgálatra, hogy helyben, plusz kiadások nélkül, szakértők közreműködésével tudják felderíteni halláscsökkenésük okát, a lehetséges kezelési módokat. Read More »

Értesítés a háziorvosi ügyeletről

augusztus 8-tól a háziorvosi ügyelet Dombóváron a Kórház helyett a Szent István tér 1. alatt érhető el. A háziorvosi ügyeletnek a dombóvári Rendőrkapitányság mellett található régi városháza ad helyet – ahol az ügyelettől függetlenül – a Dombóvári Járási Hivatal, illetve a Kormányablak (Okmányiroda) is működik. Az ügyelet bejárata a lépcsős főbejárathoz képest hátul, a szomszédos lakótömb felőli oldalon helyezkedik el. ... Read More »

Iskolakezdési támogatások

Ez úton hívjuk fel a szülők figyelmét arra, hogy a beiskolázási támogatás és a füzetcsomagok 2018. augusztus 06-tól folyamatosan felvehetők/átvehetők a Faluházban, ügyfélfogadási időben Agócs Krisztinától. Beiskolázási támogatásra jogosult a szülő – óvodás, általános iskolás, középiskolás, szakközépiskolás, szakiskolás és főiskolás/egyetemista – gyermeke után; a füzetcsomagokat az általános iskolás gyermekek szülei vehetik át. Read More »

Új kolléganő a Faluházban

Ez úton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot arról, hogy a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal Alsómocsoládi Kirendeltségén, azaz a Faluházban új kolléganő látja el a pénztárosi feladatokat. augusztus 01-től Agócs Krisztinát kell keresni a volt jegyzői irodában a munkabérek, ellátások kifizetésével, valamint a támogatások felvételével kapcsolatban! Read More »

Szünetel a házi orvosi rendelés

Értesítjük a lakosságot, hogy Dr. Tarai Lajos háziorvos 2018. augusztus 06-tól 2018. augusztus 31-ig szabadságát tölti, ez idő alatt a rendelés szünetel. Helyettesítéséről Dr. Pomsár János gondoskodik saját rendelőjében, Mágocson (+36-72/451-124). Alsómocsoládon 2018. augusztus 23-án, 1300 –tól rendel Dr. Pomsár János az Egészségházban. Read More »