You are here: Home » 2018 » november » 20

Daily Archives: 2018-11-20

Mikulás Muri

Az idei évben, a tavalyi évek hagyományát követve a Kicsik örömére Mikulás váró ünnepséget tartunk! Az ünnepségre – melyen a Grimask Színház interaktív előadásával készülünk – 2018. december 05-én, szerdán 1700 -kor kerül sor a Konferencia Központ Nagytermében, ahová Kicsiket és Nagyokat egyaránt várunk nagy szeretettel! A mikulás csomagot csak azok a 14 év alatti gyermekek vehetik át, akik megjelennek ... Read More »

Falukarácsony

2018. évben Falukarácsonyunk december 21-én, pénteken 1700 -kor kerül megrendezésre a Konferencia Központ Nagytermében. Az Önkormányzat Jézuskája ajándékkal készül minden 14 év alatti alsómocsoládi gyermekeknek. Az ajándékokat csak azok vehetik át, akik megjelennek az ünnepségen, vagy távolmaradásuk okát előre írásban bejelentik. Read More »

Közmeghallgatással egybekötött Falugyűlés

Örömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. december 13-án, csütörtökön, 1700 -kor Közmeghallgatással egybekötött falugyűlést tart a Konferencia Központ Nagytermében, melyre ezúton meghívom, hogy közösen értékeljük az eltelt évet, eddigi eredményeinket, tervezzük a település jövőjét! Program, beszámolók: 1700 – 1710        Polgármesteri köszöntő 1710 – 1720        Turisztikai szolgáltatások – Kmettyné Győri Szilvia turisztikai vezető 1720 – 1730        ... Read More »

Vidd haza a lángot! Vidd tovább a lángot!

A faluközösséget jelképezve indítottuk civil kezdeményezésre a „Vidd haza a lángot! Vidd tovább a lángot!” mozgalmunkat, melynek hagyományát az idei évben is követjük! A mozgalom keretein belül az adventi gyertyagyújtáson részt vevőknek lehetősége nyílik arra, hogy a falut, az összetartozást jelképező normál méretű Adventi koszorúnak lángját és melegét hazavigyék családjukba, valamint arra, hogy ezzel megajándékozzák azon kedves rokonaikat, családtagjaikat, szomszédjaikat, ... Read More »

ADVENTI KOSZORÚ ÉS ADVENTI NAPTÁR A FALUKÖZPONTBAN

Idén, negyedik alkalommal a Koronázási dombra felállíttatunk egy szabadtéri koszorút, mellé egy a láng melegét megjelenítő normál méretű koszorút teszünk, valamint a Piactérre kiállítjuk a fából faragott, karácsonyi motívumokkal díszített Adventi naptárunkat. Az Adventi koszorú gyertyáit közösen szeretnénk meggyújtani, az elsőt az Adventi Vásár keretében, a többit pedig vasárnaponként 1600 –kor, minden alkalommal más „ünnepi műsor” keretében.  A második gyertyát ... Read More »

Tájékoztató a kutak engedélyeztetéséről

Az utóbbi időben rengeteget foglalkozott a média az engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetésének témakörével. Az új előírás célja a kutak engedélyezett státuszba történő sorolásával az, hogy e vízilétesítmények regisztrálva legyenek és adatbázisba kerüljenek. Erre a vízkészletekkel való mennyiségi gazdálkodás és a felszín alatti vizek minőségi viszonyainak nyomon követése miatt van szükség. Az Országgyűlés módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. ... Read More »

Bódog Erzsike Önkéntes Díj

A közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Alsómocsolád község fejlődéséért, pezsgő közéletéért hittel és töretlenül dolgozó érdemérmesünk, Bódog Antalné Erzsike tiszteletére, emlékének adózva az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet „Bódog Erzsike Önkéntes Díjat” alapít azon közéletileg aktív, településünk fejlődéséhez önzetlen, önkéntes munkájukkal hozzájáruló alsómocsoládi személyek elismerésére, akik idejüket nem sajnálva aktívan részt vesznek Alsómocsolád község mindennapjaiban! A díjra bárki javaslatot tehet, aki részt vesz ... Read More »

Adventi Vásár

Nagy szeretettel hívjuk meg Önöket 2018. december 01-én, szombaton a Konferencia Központ udvarában megrendezésre kerülő XI. Alsómocsoládi és II. Mikrotérségi Adventi vásárunkra. Ajándékozzon helyi terméket szeretteinek! Vásári Árusok: – Alsómocsoládi Foltvarró Klub – kézi munkák, terítők, szatyrok, karácsonyi ajándéktárgyak – Ginzer Henrietta „Henci kütyüi” – karácsonyi dísztárgyak, koszorúk – Ramos Klára: méhviasz gyertyák, méz – Sraj János: kovácsoltvas dísztárgyak – ... Read More »

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Erb Flóriánné ügyintéző, december első és második hetében hétfő, kedd, szerdai napokon (12.03., 12.04., 12.05., 12.10., 12.11., 12.12.) továbbképzésen vesz részt, ezért az igazgatási ügyintézés a fenti időpontokban korlátozott lesz. Kérjük, hogy igazgatási/szociális irányú ügyeiket a csütörtöki és pénteki napokon szíveskedjenek intézni. Sürgős esetben Szabó Erika kirendeltség vezetőt keressék. Read More »

Szociális célú tűzifa

Alsómocsolád Község Önkormányzata a belügyminiszter BMÖGF/69-58/2018 számú miniszteri döntésében foglaltak alapján a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapott támogatást.  A támogatás egyéb keménylombos tűzifa árának megfelelő összeg, melyhez a szükséges önerőt és a szállítás költségét Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselőtestülete hozzárendelte. A tűzifa támogatásra igényt lehet benyújtani az önkormányzathoz. Tűzifa támogatásra jogosultság elbírálásánál előnyt élvez az a személy, aki: a) az ... Read More »