You are here: Home » 2019 » november

Monthly Archives: november 2019

Közmeghallgatással egybekötött Falugyűlés

Örömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. december 17-én, kedden, 17:00-kor Közmeghallgatással egybekötött Falugyűlést tart a Konferencia Központ Nagytermében, melyre ezúton meghívom, hogy közösen értékeljük az eltelt évet, eddigi eredményeinket, tervezzük a település jövőjét! Program, beszámolók: Read More »

Ajándék Rigac

Alsómocsolád Község Önkormányzata december hónapban 3.000 Rigaccal ajándékozza meg nyugdíjas korú és megváltozott munkaképességű lakosait, valamint 725 Rigaccal a gyermek és ifjúsági korosztály tagjait és az aktív korú lakókat. A Rigac 2019. december 05. és december 16. között, hétköznapokon ügyfélfogadási időben vehető át a Faluházban Agócs Krisztina pénztárostól. Read More »

Kifizetési nap

Felhívjuk minden érintett figyelmét arra, hogy az önkormányzati munkabérek és szociális támogatások kifizetésére december hónapban 2019. december 04-én, szerdán 8 és 16 óra között kerül sor a Faluházban Agócs Krisztina pénztárosnál. Read More »

Emlékév záró ünnepség

Tisztelettel invitáljuk településünk lakóit, kicsiket és nagyokat egyaránt 2019. december 06-án, pénteken 13:00-ra a Konferencia Központban tartandó rendezvényünkre! Program: 13:00 Élet a Virtuális Alsómocsoládon 14:00 Köszöntő – Dicső László polgármester 14:05 Ünnepi vers 14:15 Alsómocsolád 725 éve: – Pap Dávid Zoltán: Az alsómocsoládi teljeskörű településtörténeti kutatás eddig és ezután – Szélesi Sándor: A szellemtáltos legendája című könyv bemutatása – Dr. ... Read More »

Mikulás Muri

Az idei évben, a tavalyi évek hagyományát követve a Kicsik örömére Mikulás váró ünnepséget tartunk! Az ünnepségre – melyen a Grimask Színház interaktív előadásával készülünk – 2019. december 05-én, csütörtökön 1700 -kor kerül sor a Konferencia Központ Nagytermében, ahová Kicsiket és Nagyokat egyaránt várunk nagy szeretettel! A mikulás csomagot csak azok a 14 év alatti gyermekek vehetik át, akik megjelennek ... Read More »

„Öltözz kékbe” a gyermekjogok világnapján!

2019. november 20-án a gyermekjogokat ünnepeljük az egész világon, viszont 2019 különösen fontos számunkra, mert idén pont 30 éve, 1989. november 20-án lépett életbe a Gyermekjogi egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Az egyezmény biztosítja azokat az alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen. Az UNICEF színe a kék, így a gyermekjogokra emlékeztetve 2019. november 20-án szerdán este ... Read More »

Hulladékudvar Mágocson

A hulladékudvarok bevezetése óta a Dél-Kom Nonprofit Kft. szolgáltatási területén folyamatosan, évről-évre egyre nagyobb a lakossági hulladék beszállítási mennyisége. A lakosság mindennapi életvitelében napról-napra pozitív irányba fejlődő környezettudatosság vehető észre. Ennek oka nagymértékben vezethető vissza a korszerű, egyszerűen igénybe vehető lakossági hulladékudvarok megjelenésére. Ezeknek a létesítményeknek köszönhetően csökken az illegálisan lerakott hulladékok mennyisége. A Dél-Kom Nonprofit Kft. által üzemeltetett lakossági ... Read More »

Károsabb az avarégetés, mint gondolnánk!

Az ősz egyik legkellemetlenebb velejárója, hogy beindul a kerti avarégetés, ami nem elég, hogy rendkívül káros a környezetre, de borzasztóan rosszat tesz az egészségünknek is. Egy átlagos kerti tűz, melyben vegyesen égetünk avart, fűnyesedéket és gallyakat, óriási légszennyezést okoz. Például a növényi részekben lévő szén ugyan oxidálódik, de csak részben, és szén-dioxid helyett szén-monoxid keletkezik, amely kis mennyiségben is mérgező. ... Read More »