You are here: Home » 2019 » november » 07

Daily Archives: 2019-11-07

Emlékév záró ünnepség

Tisztelettel invitáljuk településünk lakóit, kicsiket és nagyokat egyaránt 2019. december 06-án, pénteken 13:00-ra a Konferencia Központban tartandó rendezvényünkre! Program: 13:00 Élet a Virtuális Alsómocsoládon 14:00 Köszöntő – Dicső László polgármester 14:05 Ünnepi vers 14:15 Alsómocsolád 725 éve: – Pap Dávid Zoltán: Az alsómocsoládi teljeskörű településtörténeti kutatás eddig és ezután – Szélesi Sándor: A szellemtáltos legendája című könyv bemutatása – Dr. ... Read More »

Mikulás Muri

Az idei évben, a tavalyi évek hagyományát követve a Kicsik örömére Mikulás váró ünnepséget tartunk! Az ünnepségre – melyen a Grimask Színház interaktív előadásával készülünk – 2019. december 05-én, csütörtökön 1700 -kor kerül sor a Konferencia Központ Nagytermében, ahová Kicsiket és Nagyokat egyaránt várunk nagy szeretettel! A mikulás csomagot csak azok a 14 év alatti gyermekek vehetik át, akik megjelennek ... Read More »

„Öltözz kékbe” a gyermekjogok világnapján!

2019. november 20-án a gyermekjogokat ünnepeljük az egész világon, viszont 2019 különösen fontos számunkra, mert idén pont 30 éve, 1989. november 20-án lépett életbe a Gyermekjogi egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Az egyezmény biztosítja azokat az alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen. Az UNICEF színe a kék, így a gyermekjogokra emlékeztetve 2019. november 20-án szerdán este ... Read More »

Hulladékudvar Mágocson

A hulladékudvarok bevezetése óta a Dél-Kom Nonprofit Kft. szolgáltatási területén folyamatosan, évről-évre egyre nagyobb a lakossági hulladék beszállítási mennyisége. A lakosság mindennapi életvitelében napról-napra pozitív irányba fejlődő környezettudatosság vehető észre. Ennek oka nagymértékben vezethető vissza a korszerű, egyszerűen igénybe vehető lakossági hulladékudvarok megjelenésére. Ezeknek a létesítményeknek köszönhetően csökken az illegálisan lerakott hulladékok mennyisége. A Dél-Kom Nonprofit Kft. által üzemeltetett lakossági ... Read More »

Károsabb az avarégetés, mint gondolnánk!

Az ősz egyik legkellemetlenebb velejárója, hogy beindul a kerti avarégetés, ami nem elég, hogy rendkívül káros a környezetre, de borzasztóan rosszat tesz az egészségünknek is. Egy átlagos kerti tűz, melyben vegyesen égetünk avart, fűnyesedéket és gallyakat, óriási légszennyezést okoz. Például a növényi részekben lévő szén ugyan oxidálódik, de csak részben, és szén-dioxid helyett szén-monoxid keletkezik, amely kis mennyiségben is mérgező. ... Read More »

Bódog Erzsike Önkéntes Díj

Bódog Antalné Erzsike tiszteletére és emlékének adózva az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet „Bódog Erzsike Önkéntes Díjat” alapított azon közéletileg aktív, településünk fejlődéséhez önzetlen, önkéntes munkájukkal hozzájáruló alsómocsoládi személyek elismerésére, akik idejüket nem sajnálva aktívan részt vesznek Alsómocsolád község mindennapjaiban! A díjazott személyére minden alsómocsoládi tehet javaslatot, és az Alapítvány kurátorai (Balogh Anikó, Ginzer Jánosné, Mihályi Györgyné) kivételével minden Alsómocsoládit lehet is ... Read More »

XII. Alsómocsoládi és III. Mikrotérségi Adventi Vásár

“Helyben legyél, helyit vegyél, helyit egyél!” Időpont: 2019. november 30. szombatHelyszín: Konferencia Központ udvara Vásári Árusok:– Foltvarázs Kovács Pálnéval és Mészáros Józsefnével: terítők, szatyrok, karácsonyi ajándéktárgyak – „Henci kütyüi” Ginzer Henriettával: karácsonyi dísztárgyak, koszorúk– Mézálom Ramos Klárával: méhviasz gyertyák, méz– Sraj János: kovácsoltvas dísztárgyak– Pap Csilla: kreatív papír dísztárgyak– Maisch Patrícia: ékszerek, dísztárgyak– Nyakas Erzsi: festménykiállítás és vásár Programok:10:00-11:30 Kézműves ... Read More »

Térségi Gyermekek Ünnepe a mágocsi Művelődési Házban

Szeretettel invitálunk minden érdeklődő gyermeket és szüleiket 2019. november 21-én, csütörtökön 9 órára a mágocsi Művelődési Házban megrendezésre kerülő interaktív gyermekkoncertre! A Muzsikus Gábi és barátai együttes célja, hogy a „Varázslatos hangszerek” című gyermekműsorral szórakoztassa és megnevettesse a legkisebb korosztály tagjait. E mellett sok érdekes „hangszerrel” (pl. PET palack, bicikli pumpa, mankó, portörlő stb.) is megismerkedhetnek majd az érdeklődők. Egy ... Read More »

Nemzetiségi Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztivál Mágocson

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt a mágocsi Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztiválra 2019. november 16-án, szombaton! A gasztronómiai kínálat mellett kulturális program is várja a látogatókat, a Kézművesek utcájában pedig a térség tárgyalkotóinak munkái is megtekinthetők lesznek. A versenyre maximum 5 fős csapatok jelentkezését várják, 2019. november 08-ig! Nevezési díj nincs! A csapatok részére a szervezők 5 kg állategészségügyi igazolással ellátott kolbászhúst, ... Read More »