Jövőt helyben - Közösségi tervezés

STRATÉGIA MEGALAPOZÓ MŰHELY (2020.01.11.)

A közös tervezésre településünk valamennyi lakóját invitáltuk; a meghívót megjelentettük a Hírlevélben és felkerült Alsómocsolád község hivatalos Facebook oldalára. Az együtt gondolkodásra meghívást kaptak településünk civil szervezetei, vállalkozói is. Meghívásunkat összesen 30 fő fogadta el, akik Varga Péter fejlesztő vezetésével kezdték meg az együtt gondolkodást településünk jövője érdekében! A műhely célja a falu következő éveinek megtervezése és a település hosszú távú, 10-15 éves stratégiájának megalapozása volt.

A műhelyről készült összefoglaló alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

Hírlevél - Jövőtervezési különszám I. (1)

Hírlevél - Jövőtervezési különszám I. (2)

Fotók a műhelyről:

 

 

TÁRSADALOM MUNKACSOPORT ELSŐ ÜLÉSE (2020.01.23.)

A munkacsoport az emberekkel foglalkozik, a közösség szerepével, motivációs lehetőségével, a tudatosság növelésével. Kiemelt terület a gyerekek és a gyerekes családok. A csoport által összeállítandó cselekvések céljaként került megfogalmazásra a lakosságszám megőrzése, növelése, az elvándorlás megállítása, a fiatalok helyben tartása. 2020. január 23-án, csütörtökön megvalósult a Társadalom munkacsoport első ülése, melyen 12 fő vett részt.

Az ülésről készült összefoglaló alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

Hírlevél - Jövőtervezési különszám II. (1)

Hírlevél - Jövőtervezési különszám II. (2)

Fotók az ülésről:

 

MŰKÖDÉS MUNKACSOPORT ELSŐ ÜLÉSE (2020.01.28.)

A működés kapcsán a munkacsoport az önkormányzat és intézményeinek működését, az infrastruktúra üzemeltetését, karbantartását, a meglévő értékekkel történő gazdálkodást tekinti át. Kiemelt terület a lakhatás kérdése, illetve ebben a falu (önkormányzat) szerepe, valamint a környezet megóvás. A javaslatok kidolgozása során prioritásként kell kezelni az ökotudatosságot, a fenntartható (gazdasági, környezeti, társadalmi) működést és az innovatív megoldások alkalmazást. 2020. január 28-án, kedden megvalósult a Működés munkacsoport első ülése, melyen 15 fő vett részt.

Az ülésről készült összefoglaló alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

Hírlevél - Jövőtervezési különszám III. (1)

Hírlevél - Jövőtervezési különszám III. (2)

Fotók az ülésről:

 

SZOLGÁLTATÁS MUNKACSOPORT ELSŐ ÜLÉSE (2020.02.11.)

A munkacsoport feladata a jövedelemszerzés, a helyi és térségi gazdaságfejlesztés és a munkaerő-piac lehetőségeinek áttekintése, a közösség, a falu, az önkormányzat szerepének azonosítása. 2020. február 11-én, kedden megvalósult a Szolgáltatás munkacsoport első ülése, melyen 15 fő vett részt.

Az ülésről készült összefoglaló alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

Hírlevél - Jövőtervezési különszám IV. (1)

Hírlevél - Jövőtervezési különszám IV. (2)

Fotók az ülésről:

 

JÖVEDELEM MUNKACSOPORT ELSŐ ÜLÉSE (2020.02.20.)

A munkacsoport feladata a jövedelemszerzés, a helyi és térségi gazdaságfejlesztés és a munkaerő-piac lehetőségének áttekintése, a közösség, a falu, az önkormányzat szerepének azonosítása. 2020. február 20-án, csütörtökön megvalósult a Jövedelem munkacsoport első ülése, melyen 14 fő vett részt.

Az ülésről készült összefoglaló alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

Hírlevél - Jövőtervező különszám V. (1)

Hírlevél - Jövőtervező különszám V. (2)

Fotók az ülésről: