Színekkel egy új SZÍN-TÉRÉRT!

"Színes, tágas a tér, álmunk pont a falig ér"

A Sárga ház faláig.....

Alsómocsolád főterén áll egy épület, a Vendégház és Konferencia Központ, vagy ahogyan a helyi szleng mondja, a Sárga ház. Ez a ház nem csupán elhelyezkedése miatt kiemelkedően fontos közösségünknek, a mindennapjainkban betöltött szerepe teszi számunkra igazán központivá! Ez a ház, ahol időseink iskolai tanulmányaikat folytatták az előző évszázadban, ez a ház fogadta be Teleházunkat két évtizeden keresztül, ez a ház ad otthont újra és újra megújulva közösségi életünk kiemelkedő eseményeinek. Nagytermében tervezzük közösen falunk jövőjét, itt tartunk ünnepségeket, előadásokat, tréningeket, zenés mulatságokat, koncerteket, kiállításokat, de itt üljük meg lakodalmainkat, ünnepeljük új lakóinkat a keresztelőkön és itt búcsúzunk el azoktól, akiket elveszítettünk. Ebbe a házba érkeznek azok is, akik vendégszeretetünket szeretnék élvezni, hiszen itt valósulnak meg konferenciáink, itt fogadjuk a tanulmányi csoportokat és ebben a házban találhatók szálláshelyeink is! A ház udvarán van a falu piactere, mely a klasszikus funkciókon túl népszerű közösségi tér (pl. Adventi Időszakban itt kerül elhelyezésre a Közösségi Adventi Kalendárium). A parkosított udvar pedig a falusi piknikek, szabadtéri rendezvények - többek között a hagyományos Adventi Vásár - helyszíne. Ez a ház faluközösségünk otthona, mindennapjaink színtere.

A fejlesztések során a homlokzatra kihelyezett gépészeti egységek megbontották a ház arculatának harmóniáját. Szeretnénk megálmodni és megvalósítani – ezen idegennek ható elemek beépítésével – a ház Piactér felé eső homlokzatán a településünk és közösségünk életigenlését, dinamikáját, identitását tükröző képi díszítést.

 

Ezért az Alapítvány Alsómocsoládért pályázatot ír ki a Vendégház falfestése látványtervének elkészítésére.

A pályázaton bárki indulhat, akár több látványtervvel is, azonban csak egy győztes pályázat lesz, melyet az Alapítvány 50.000 Ft pénzjutalommal ismer el. A nyertes pályázónak vállalnia kell, hogy a festmény kontúrjait felrajzolja és a festési munkák alatt - melyet közösségi összefogással valósítunk majd meg - segíti a közös munkát.

A falfelület nagysága kb. 50 m2.

Elvárások a látványtervvel kapcsolatban:

A látványterveket kép (JPG vagy PNG) formátumban kérjük beküldeni az alapitvanyalsomocsoladert@gmail.com e-mail címre 2021. július 31-ig

A látványterv képi világa tükrözze a település hangulatát, dinamikáját, identitását, kreativitását. Fontos szempont, hogy a klímaberendezések, gépészeti elemek szervesen illeszkedjenek a képbe.

A beérkezett pályaművek közül egy előzetes szűrés után a település lakói fogják kiválasztani azt, melyet a legjobban szeretnek, mellyel a leginkább tudnak azonosulni, melyet ennek a közösségi színtérnek a falán szívesen látnának.

 

További információ:

Balogh Anikó, +36/30-411-5394

alapitvanyalsomocsoladert@gmail.com

 

Színesítsük meg együtt a mindennapokat!