Kerámia-galéria Alsómocsoládon

Településünk lakója, Papp József keramikus Marosvásárhelyen született. Édesapja szobrász-keramikus volt, gyermekkorát a műtermében és galériákban töltötte. Családjával 1990-ben települtek át Magyarországra, ahol elkezdett kerámiázni. Az utóbbi 30 évben több mint 100 kiállítása volt 5 országban, és több mint 300 kerámiája díszíti gyűjtők otthonait.
 
Szülővárosa 2003-ban Pro Urbe díjjal tüntette ki számos civil kezdeményezéséért, könyvkiadásért, testvérvárosi kapcsolat megszervezéséért.
 
Baján zenélő virágórát tervezett és hozott létre, országos mozgalmat indított "Párbeszéd az utakon" néven a kulturált közlekedésért. Autistákat segített kerámia műhely létrehozásában, most pedig Alsómocsoládon szeretne hozzátenni a falu kulturális életéhez.
 
József alsómocsoládi otthonában, a Petőfi Sándor utca 83. szám alatt található egy szoborkertről nyíló MŰTEREM GALÉRIA, amelyben a látogató bepillanthat az egyedi kerámiakészítés folyamatába, megtekintheti a kiállított kerámiákat és beszélgethet az alkotóval.
 
További információ: +36-30/430-3174