You are here: Home » Egyéb » Hulladékudvar Mágocson

Hulladékudvar Mágocson

A hulladékudvarok bevezetése óta a Dél-Kom Nonprofit Kft. szolgáltatási területén folyamatosan, évről-évre egyre nagyobb a lakossági hulladék beszállítási mennyisége.

A lakosság mindennapi életvitelében napról-napra pozitív irányba fejlődő környezettudatosság vehető észre. Ennek oka nagymértékben vezethető vissza a korszerű, egyszerűen igénybe vehető lakossági hulladékudvarok megjelenésére. Ezeknek a létesítményeknek köszönhetően csökken az illegálisan lerakott hulladékok mennyisége.

A Dél-Kom Nonprofit Kft. által üzemeltetett lakossági hulladékudvarokban csak a háztartásokban – tehát nem az iparban vagy a vállalkozásokban – képződő, előre szelektált hulladékok befogadására nyílt meg. A hulladékudvar szolgáltatásait kizárólag csak magánszemélyek vehetik igénybe.

A hozzánk legközelebb eső vidéki hulladékudvar Mágocson található, ami péntekenként 1000 és 1600, valamint minden 4. szombaton 1200 és 1600 között van nyitva.

Azoknak a településeknek a lakosai esetében, ahol a hulladékgazdálkodási díjat az önkormányzat fizeti, a hulladékok leadásához csak a lakcímkártya bemutatása szükséges. Az Alsómocsoládon élőkre is ez vonatkozik; ha szeretnék igénybe venni a mágocsi hulladékudvar szolgáltatásait, megtehetik a lakcímkártyájukat bemutatásával!

Hulladékudvarban NEM GYŰJTHETŐ hulladékok:

– kommunális hulladékkal szennyezett hulladék
– kommunális hulladék
– élelmiszer maradék
– egyéb veszélyes hulladék pl.: pala, kátrány, injekciós tű
– állati tetem.