You are here: Home » Egyéb » Közös értékek, értékes közösségek – Ünnep a falu napján

Közös értékek, értékes közösségek – Ünnep a falu napján

Az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet nyertes pályázatának keretében valósult meg 2018. július 07-én, Alsómocsoládon a VI. Értéknap, mely lehetőséget teremtett arra, hogy vidám hangulatban ismerjék meg a helyiek, illetve a településre érkező vendégek Alsómocsolád község értékeit. A rendezvény generációkon és településhatárokon átívelő programokkal, igazi fesztiválhangulatban valósult meg, melyhez nagyban hozzájárultak kulturális fellépőink és az őket támogató közönség.

Az „Összefogásban az Észak-Hegyhátért” című, EFOP- 1.3.5-16-2016-00290 azonosítószámú pályázat Észak-hegyháti érték és identitás projektfüzére keretében tervezett Értéknapok célja a települési sajátosságok felkutatása és bemutatása, a helyi értékként számon tartott emberi tudások bemutatása, továbbtanítása a fiatalabb generációk és a társtelepülések lakosai számára.

Rendezvényünkön vetélkedőkkel, népi játékokkal, ládavasúttal és mesés műsorral készültünk a gyermek- és ifjúsági korosztály tagjainak; populáris, operett és nosztalgia slágerekkel pedig az idősebb generációk számára. A kulturális program zárásaként az Kaposvári Roxínház teremtett remek hangulatot az alsómocsoládi Fesztiváltéren.

Számunkra az ember a legnagyobb érték, ezért rendezvényünk keretei között Emléklappal és könyvvel jutalmaztuk azokat az általános iskolás gyermekeinket, akik szép tanulmányi eredménnyel zárták az elmúlt tanévet. Ez úton is gratulálunk: Pincze Róbertnek, Vankó Csengének, Deák Lilinek, Vajda Virág Jázminnak, Mühlbert Máténak és Bántó Bianka Dorkának!

Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete minden évben elismeri és jutalmazza azokat a személyeket, akik munkájukkal, példájukkal hozzájárulnak településünk fejlődéséhez. Idei évben Kusztor Csabáné és Mihályi Györgyné vette át a kitüntetést, melyhez ez úton is gratulálunk.

A nap folyamán bárki megismerkedhetett az Alsómocsoládi Foltvarró Klub tagjaival és munkáival, e mellett Ginzer Henrietta is bemutatta varrótudományát, és kézzel készített dekor-termékei és kulcstartói igazán üde színfoltjai voltak a Kézműves utcának. Ramos Klára mágocsi méhésszel is bárki megismerkedhetett, aki a méz előállítás mellett méhviasz-gyertyákat és egyéb kiegészítőket is készít szorgos méhei közreműködésével.

Egész nap nyitva tartott a Planetárium és a repülőgép-szimulátor, e mellett a rejtélyek szobái és a pletna is várta a galaxis, a természet és a vizek szerelmeseit.

Köszönjük mindazok munkáját, akik önkéntesként közreműködtek a tereprendezésnél, ellátták a rendezői feladatokat, illetve felajánlásaikkal színesebbé tették napunkat!