You are here: Home » Őszi Fény Alapítvány

Őszi Fény Alapítvány

Vezetőség
Alapító: Veréb Zoltánné
A kuratórium elnöke: Dávidné Varga Rózsa
A kuratórium tagjai: Ginzer Jánosné, Szabó Erika

 Elérhetőség
Cím:
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.
Tel.:
+36-30/395-1017
E-mail:
davidne.rozsa@alsomocsolad.hu

Adószám: 18328394-1-02

 

Szervezetünk, az “Őszi-Fény” Alapítvány 2006-ban alakult az “Őszi-Fény” Idősek Otthonában élő nyugdíjasok hozzátartozóinak kezdeményezésére. A szervezet elsősorban a bentlakók testi, lelki, szellemi, és kulturális igényeinek kielégítésére, valamint az idősek otthonának fejlesztésére jött létre. Tevékenysége az itt élő nyugdíjas korúak életminőségének javítása köré épül, de az alapítvány hivatott a családtagokkal és a településen élőkkel való kapcsolatok ápolására, megőrzésére is. A szervezet tevékenységének célcsoportját az időskorúak képezik.

Az “Őszi-Fény” Alapítvány céljai:

    • biztosítani az „Őszi-Fény” Idősek Otthona fejlődését és elősegíteni az itt élő emberek testi, lelki, szellemi, kulturális és szociális igényeinek kielégítését;
    • támogatni minden olyan kezdeményezést, amely az “Őszi-Fény” Idősek Otthona összkomfortosságát célozza meg;
    • az infrastruktúra fejlesztése.

Az “Őszi-Fény” Alapítvány fenti céljai érdekében gazdálkodik vagyonával, együttműködik a helyi önkormányzattal, más alapítványokkal, intézményekkel, társadalmi szervezetekkel, egyházakkal. Vállalkozási tevékenységet másodlagos jelleggel folytathat kizárólag közhasznú céljainak megvalósítása érdekében. Az „Őszi-Fény” Alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Programok

Idősek Farsangja:
Az “Őszi-Fény” Alapítvány minden esztendőben megszervezi az Idősek Farsangját, melyen több mint 50 nyugdíjas korú vesz részt.

Faluszépítő akció:
A helyi idősekkel közösen virágokat ültetünk a célból, hogy hozzájáruljunk a település közterei, a közhivatalok és a szociális intézmények színesebbé tételéhez, az összkép fokozásához.

Önkéntes napok:
A településen működő civil szervezetek, valamint Alsómocsolád Község Önkormányzata évente több alkalommal szervez önkéntes napokat, melyek keretében kitisztítottuk többek közt a temetőt, kiegészülve az Alsómocsoládiak Baráti Körével. A Demokratikus Alsómocsoládi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal együttműködve, a fiatalokkal közösen lefestettük a település elején kiállított tűzoltókocsit; megjelentünk a település Falunapját megelőző Önkéntes héten is, amikor a kiállított köztéri alkotásokat, használati tárgyakat renováltuk, frissítettük.

Idősek Napja:
Október 1-jén verssel és zenés egyveleggel kedveskedünk a településen élő szépkorúaknak.

Idősek Hónapja programsorozat:
Október hónapban, 4 héten keresztül válogathatnak az otthonban és a településen élő idősek a különféle programokból, melyek 4 téma köré szerveződtek (vallás, egészségnevelés, kultúra és szórakozás).

Színházlátogatás:
Minden évben elvisszük a szépkorúakat Pécsre, vagy Kaposvárra, hogy közösen megnézzünk egy-egy színdarabot. Az utazások célja kettős, kimozdítani és frissíteni az időseket.

Kirándulások:
Rendszeres időközönként meglátogatunk más idősotthonokat (pl.: Margitmajor, Pécsvárad), mert fontosnak tartjuk, hogy a bentlakó idősek kapcsolatokat építsenek hasonló sorsú kortársaikkal.

 

Alapító okirat

Közhasznúsági jelentés 2010. év

Egyszerűsített éves beszámoló 2011.

Egyszerűsített éves beszámoló 2012.

Egyszerűsített éves beszámoló 2013.

Egyszerűsített éves beszámoló 2014

Egyszerűsített éves beszámoló 2015

Egyszerűsített éves beszámoló 2016