You are here: Home » Alsómocsoládi Foltvarró Klub

Alsómocsoládi Foltvarró Klub

Vezető

Mihályi Györgyné

Elérhetőség

Cím: 7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.

Tel./Fax: 06-72/451-749

Mobil: +36-30/450-9972

 

Az Alsómocsoládi Foltvarró Klub 2008 márciusában alakult meg azzal a céllal, hogy lányokat-asszonyokat szervezzen be egy foltvarrás nevű “mozgalomba”, ahol hasznos időtöltéssel foltmunkákat lehet készíteni magunk, illetve a közösség számára. Az általunk készített darabok közt vannak apróbb kellékek (telefontartó, táska, neszeszer), használati tárgyak (kötény), sőt nagyobb darabok is, mint például az ágytakarók, párnák, melyek kézzel és géppel készülnek.

A klub létrejöttéhez nagyban hozzájárult a 2007-ben befejeződött Hétköznapi Praktikák elnevezésű tanfolyam, melynek keretében kb. 9 óra időtartamban varrásfoglalkozás volt. Ezeken az alkalmakon közülünk is többen részt vettek, sőt, a záró rendezvényen felvetették egy saját foltvarró klub megalakításának lehetséges gondolatát. Ez a gondolat indította útjára a mi kis „céhünket”. Még kezdők vagyunk, de annál lelkesebbek, épp ezért igyekszünk minél több technikát elsajátítani, más klubok munkáit megismerni, kapcsolatokat teremteni, kiállításokat megtekinteni. 2008-ban több ágytakarót is készítettünk a Vendégház szobáiban elhelyezett ágyakra, így varázsolva színesebbé, otthonosabbá a helységeket.

 Programok

Szépségnap:
Március elején egy egész napot szentelünk a szépségnek, így jutalmazva meg a hölgyeket Nőnap alkalmából. A kezdeményezés célja, hogy helybe hozzuk a különböző szolgáltatásokat (fodrász, kozmetikus, pedikűr-manikűr), elérhetővé téve azokat a szépülni vágyóknak.

Látó utak:
Ahhoz hogy képesek legyünk a megújulásra, új produktumok előállítására, új tapasztalatokra, impulzusokra van szükségünk. Ezért igyekszünk kapcsolatokat szerezni, működő klubok munkáját megismerni, közös varrónapokra eljutni, azokat szervezni. A Látó utak pont e célt szolgálják.

Foltvarró kiállítás:
Meghívásunknak eleget téve minden évben elhozza és megmutatja munkáit a komlói Szorgos Méhek Foltvarró Klub, mely kiállítás egy héten keresztül tekinthető meg a Faluház Aulájában. E kezdeményezés célja a kapcsolatfelvétel- és építés, együttműködő klubok szerzése, valamint a helyiek figyelmének felkeltése, új tagok toborzása. A program időtartama egy hét, általában november végén.

Határtalanul Fesztivál:
A klub tagjaival közösen megtekintjük a Budapesten megrendezésre kerülő Határtalanul Kiállítást. Az utazás célja a tapasztalatszerzés mellett, hogy megjutalmazzuk a tagokat az egész éves aktív közreműködésért, együtt munkálkodásért. A programban résztvevők száma 10 fő, időpontja november eleje.

Adventi Vásár:
A december hónapban megrendezésre kerülő vásáron mi magunk is bemutatjuk termékeinket, így hozva közelebb a helyieknek e modern varrótechnikát.