You are here: Home » A projekt bemutatása

A projekt bemutatása

Kedvezményezett szervezet:
Név: Alapítvány Alsómocsoládért
Székhely: 7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.
Telefon: +36 72 451 749
Telefax: +36 72 451 749
E-mail: telehaz.alsomocsolad@t-online.hu
Kapcsolattartó neve: Balogh Anikó kuratóriumi elnök

A projekt címe és azonosító száma:
Összefogásban az Észak-Hegyhátért
EFOP-1.3.5-16-2016-00290

Támogatás összege és mértéke:
24 955 627 Ft
100 %

Rövid leírás:

Szerveztünk térségi civil forrásközpontként nyújt pályázati, jogi, gazdasági, működési tanácsadást a Hegyháton működő civil szervezeteknek, rendszeresen szervezünk a munkájukat segítő témákban képzéseket. A 2014-ben a célterületen megalakult Észak-Hegyháti Uniónak aktív tagja vagyunk, az együttműködésünk a térség önkormányzataival, vállalkozóival, civil szervezeteivel folyamatos, az együttműködés nem csupán a közös érdekek mentén szerveződik, hanem a minden szereplő által elfogadott és közvetített értékek mentén is. Az első térségi társadalmi tervezési folyamat szervezője, menedzsere civil oldalról Alapítványunk volt. Programunk a tervezés során közösen megfogalmazott kitörési pontokra épül, mely a formális közösségeken túl az önkormányzatok, és az itt élők szükségleteit is szem előtt tartja, valamint illeszkedik az 5 célterületen működő önkormányzat Helyi Esélyegyenlőségi Programjához.

Alapítványunk az elmaradott régióban található Észak-Hegyháton, Alsómocsolád, Mágocs, Bikal, Mekényes és Nagyhajmás településeken komplex, helyi közösségfejlesztő, civil társadalmat erősítő projektet valósít meg. Jelenleg ezeken településeken nagyon eltérő a közösségi aktivitás, és a lakosság közösségi szerepvállalása, így ennek fejlesztését a már meglévő tapasztalatokat átadva, a helyi értékek feltérképezése mentén, mikroközösségi (családi) szintről indulva képzeljük el, önkéntesek bevonásával, és a helyi közösség aktivizálásával.

A programban összesen 60 különböző eseményen 5.260 fő bevonását tervezzük.

A projekt fenntarthatósága a közösségek megerősödésén és az önkéntesek bevonásán alapul, a hosszú távú célok elérésének alapja az a közösségi kohézió, mely a projekt hatására jön létre. A program maga minden tekintetben érvényesíti az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontokat.

Balogh Anikó
kuratóriumi elnök