You are here: Home » ERASMUS

ERASMUS

Sajtóközlemény

2018-1-HU01-KA204-047707

Alsómocsolád Község Önkormányzata, Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata, Bjerkaker Learning LAB, Norvégia, és az  A.L.P. Peca d.o.o, Szlovénia közösen pályázatot nyújtott be 2018. márciusában a Tempus Közalapítványhoz „Preparation for Active Ageing” címmel az ERASMUS + Stratégiai Partnerségek felnőtt tanulási pályázati felhívásra. A támogatói döntés értelmében 150.040,- Euro támogatás lehívására vált jogosulttá a konzorcium.

A projekt célja olyan tananyagok kidolgozása a felnőtt tanulók számára, melyek jó gyakorlatokat és az aktív öregedés tudatos felkészítésének innovatív megoldásait tartalmazzák. A projekt keretében 4 tananyag készül, minden Partner egy-egy modul kidolgozásáért felelős.

Az első modul az időskori informatika oktatásról és tanulásról szól. A második modul példákat, jó gyakorlatokat és útmutatást kínál minden korosztály számára az önkéntességhez. A harmadik modul a tudás átadásáról és tanácsadásról, továbbá arról szól, hogyan lehet új szokásokat kialakítani, majd azokat megtartani az egészséges életmód fenntartása érdekében, illetve miként lehet az időskort hasznos szabadidős tevékenységekkel tölteni. A negyedik modul számos jó gyakorlatot mutat be az aktív öregedésről és a generációk közötti együttműködésről, valamint arról, hogy mit tegyünk, ha kiderül, hogy egy családtagunk Alzheimer-kórral vagy Demenciával küzd.

A tananyagok elkészülte után erőteljes disszeminációs tevékenység segíti az elkészült szellemi termékek terjesztését.

A projekt 2018.11.01-2020.08.31. között valósul meg.

A projektet az Európai Bizottság támogatta.